joi, 23 ianuarie 2014

Paul Goma: Îi priveste pe românii care se considera frati ai lui PlesitaPaul Goma: "Ii priveste pe romanii care se considera frati ai lui Plesita from EVO TV on Vimeo.

Momentul socotelii - Cei care m-au bătut "apărau tara" beliților și securiștilor - Care patriotism?

Sergiu Mihalcea: A fost indarjirea dvs sa scrieti si sa repetati adevarul pe care l-ati trait?

Paul Goma: Pai, nu mi-a ajuns cat m-a batut!

- Ceea ce vorbeam si ieri, a fost ce a fost, acum hai sa punem cartile pe fata.

-Asta o spune Pacepa! Dar nu accept ca Sergiu Mihalcea sa aiba aceeasi idee.

- Eu am spus...

- Nu. In continuare. Te detasezi. Cum poate un om normal sa accepte un asemenea discurs? Adica, "eu, bestie, am omorat oameni", ca dobitocul asta s-a ocupat nu numai de noi cu Drepturile Omului, vorbesc de Plesita , ci in august s-a ocupat de mineri, a fost acolo cu represiunea. Si dupa ce el ne-a batut pe noi, cand sa vina momentul socotelii zice: "hai, gata! hai sa ne oprim ca e destul, sa nu mai vorbim despre asta, acuma e democratie, cum mi-a spus mie un prieten, Sergiu Mihalcea, zice e democratie in Romania...

- Aruncam o pastila.

- Si mai suntem indemnati sa ne avem ca fratii? Si mai fac apel, securistii, zic "toti suntem romani". Cum adica, Plesita si cu mine suntem romani in acelasi mod, domnule?

- Poate ca paradoxal, da.

- Poate ca nu. Poate ca nimic. In cazul asta eu declar ca nu sunt roman, daca Plesita este roman. Ii priveste pe acei romani, care se considera frati ai lui Plesita! Sa fie santosi. Si mai intervine constanta crestina. Ca suntem crestini. Sa ne iertam unii pe altii. Stai, domne, in primul rand ca eu nu sunt popa sa iti dau iertarea. Eu sunt o victima. NU vreau sa iti tai capul, dar vreau sa aud marturisirea ca ai facut rau. Si atata timp cat aud ca ti-ai aparat patria...care patrie? Patria ta a securistilor si a belistilor. Care ne-au incalecat timp de 40 de ani. Asta a fost patria pe care ai aparat-o. Ca ei nu au fost in stare sa prinda un spion rus. Marea securitate care avea o armata. Si atunci, ce pazeau ei? Ei pazeau inauntru, pazeau patria de noi astia care din cand in cand "domnule, da ma doare, domnule dar n-am paine, n-avem lumina, n-avem cutare. Pe noi ne pedepsea. Si asta numeste el patriotism?

Neg legitimitatea aparitiei in public a unor criminali care nu au fost judecati!