vineri, 14 iunie 2013

MIRACOLUL LEGIONAR


"Nu e nicio filosofie să fii comunist, când ai la dispoziție State care să te susțină, uriașe rezerve materiale și uriașă conspirație care a împânzit tot globul, dar e mare lucru ca singur pe lume, lovit din toate parțile, negăsind sprijin nici la acei cari ar trebui să te sprijine, trăind în mijlocul unei lumi îndobitocito de vicii, materialism și prostie, să-ți perpetuezi existenta.
Acesta e miracolul legionar, această formă superioară de manifestare umană, care se consideră permanent mobilizată în serviciul lui Christos și a marilor idealuri ale umanității și care luptă contra bestialității ridicată la rang statal, contra genocidului ca sistem de guvernământ și contra lui Antichrist, căruia se închină astăzi toate mai-mărimile lumii.
Legiunea își reface rănile și își reia drumul ei de luptă și suferință. Această tărie de neînvins are o explicație pe care voi toți o cunoașteți și care constituie cea mai mare virtute omenească; eroismul de durată în slujba Adevărului.
Căpitanul și Mota și toți eroii și martirii noștri ne-au deschis acest drum care nu se măsoară nici după victoriile obținute nici după înfrângerile suferite, ci exclusiv după statornicia arătată în slujba unei credințe. E mare cel ce face o faptă mare, dar e mai mare acela care clipă de clipă, zi de zi, an de an, toată viata, își păstrează lealitatea fată de idealul îmbrățișat.
Acesta e secretul care tine viata Legiunii. De la primele ei începuturi și până astăzi putem urmări o perfectă continuitate în spiritul ei, în doctrina ei, în organizația ei, în obiectivele ei, gratie tocmai elementelor de mare stabilitate sufletească cari nu s-au clintit de pe pozițiile lor, în mijlocul celor mai mari încercări".

de Horia Sima